Ceryfikat AWS


Zastosowanie

Pytanie 1: Jaka usługa Amazon AWS jest dostępna do zarządzania kontenerami?

A. ECS
B. Doker
C. Kineza
D. Lambda

Pytanie 2: Co wiąże się z Mikrousługami? (Wybierz dwa)

A. Moduł równoważenia obciążenia aplikacji
B. Kineza
C.RDS
D. DynamoDB
E. ECS

Pytanie 3: Skąd Amazon pobiera treści internetowe, jeśli nie znajdują się one w najbliższej lokalizacji brzegowej CloudFront?

A. lokalizacja drugorzędna
B. serwer plików
C. EBS
D. S3 bucket

Pytanie 4: Jakie dwie funkcje API Gateway minimalizują skutki szczytowych zdarzeń ruchu i minimalizują opóźnienia?

A. równoważenie obciążenia
B. zapora ogniowa
C. dławienie
D. skalowanie
E. buforowanie

Pytanie 5: Jakie trzy cechy odróżniają Lambdę od tradycyjnego wdrożenia lub konteneryzacji EC2?

A. Lambda opiera się na skryptach Kinesis
B. Lambda jest bezserwerowa
C. dzierżawca jest właścicielem instancji EC2
D. najemca nie ma kontroli nad instancjami EC2
E. Lambda jest usługą opartą na kodzie
F. Lambda obsługuje tylko S3 i Glacier

Pytanie 6: W jaki sposób kod jest przesyłany do Lambda?

A. Instancja Lambda
B. Pojemnik lambda
C. Punkt wejścia lambdy
D. Funkcja lambda
E. Lambda AMI

Pytanie 7: W jaki sposób wyzwalane są funkcje Lambda?

A. Instancja EC2
B. hypervisor
C. Kineza
D. system operacyjny
E. źródło zdarzenia

Pytanie 8: Jakie trzy stwierdzenia poprawnie opisują standardowe działanie lambdy?

A. Funkcja Lambda ma przydzielone 500 MB
efemeryczne miejsce na dysku
B. Funkcja Lambda ma przydzielone 100 MB pamięci EBS
C. Lambda przechowuje kod w S3
D. Lambda przechowuje kod w skarbcu lodowca
E. Lambda przechowuje kod w kontenerach
F. maksymalny czas wykonania wynosi 300 sekund

Pytanie 9: Jakie zdarzenia sieciowe są ograniczane przez Lambdę? (Wybierz dwa)

A. AWS Lambda blokuje tylko przychodzące połączenia sieciowe TCP
B. wszystkie przychodzące połączenia sieciowe są blokowane przez AWS Lambda
C. blokowane są wszystkie połączenia przychodzące i wychodzące
D. połączenia wychodzące obsługują tylko gniazda TCP/IP
E. połączenia wychodzące obsługują tylko gniazda SSL

Pytanie 10: W jaki sposób wersjonowanie jest obsługiwane przez Lambdę? (Wybierz dwa)

A. Natywne wsparcie Lambda
B. Kontener ECS
C. nie jest obsługiwany
D. Aliasy
E. replikacja
F. Wersja S3

Pytanie 11: Jaka jest różnica między usługami opartymi na strumieniach a usługami AWS po włączeniu Lambdy?

A. streams utrzymuje mapowanie źródeł zdarzeń w Lambdzie
B. streams utrzymuje mapowanie źródła zdarzeń w źródle zdarzeń
C. streams utrzymuje mapowanie źródła zdarzeń w instancji EC2
D. streams utrzymuje mapowanie źródła zdarzeń w powiadomieniu
E. streams utrzymuje mapowanie źródeł zdarzeń w API

Pytanie 12: Wybierz dwa niestandardowe serwery pochodzenia z poniższych?

A. S3 bucket
B. Obiekt S3
C. Instancja EC2
D. Elastyczny moduł równoważenia obciążenia
E. Brama API

Pytanie 13: Jakie dwa atrybuty są powiązane tylko z treściami prywatnymi CloudFront?

A. Adres URL Amazon S3
B. podpisane pliki cookies
C. dystrybucja internetowa
D. podpisany adres URL
E. obiekt

Pytanie 14: W jaki sposób serwery Origin są zlokalizowane w CloudFront (Wybierz dwie odpowiedzi)

A. Żądanie DNS
B. lista dystrybucyjna
C. dystrybucja internetowa
D. Protokół RTMP
E. mapowanie źródła

Pytanie 15: Skąd pochodzą pliki HTML, jeśli nie są przechowywane w pamięci podręcznej w lokalizacji brzegowej CloudFront?

A. Obiekt S3
B. początkowy serwer HTTP
C. S3 bucket
D. położenie najbliższego brzegu
E. Serwer RTMP
F. lokalizacja krawędzi przełączania awaryjnego

Pytanie 16: Jaka jest pojemność pojedynczego odłamka Kinesis? (Wybierz dwa)

A. 2000 rekordów PUT na sekundę
B. Wejście danych 1 MB/s i wyjście danych 2 MB/s
C. Wejście danych 10 MB/s i wyjście danych 10 MB/s
D. 1000 rekordów PUT na sekundę
E. nieograniczone

Pytanie 17: Jaka usługa Amazon AWS obsługuje przetwarzanie w czasie rzeczywistym strumienia danych od wielu konsumentów i odtwarzanie zapisów?

A. DynamoDB
B. PEM
C. Strumienie danych kinezy
D. SQS
E. RedShift

Pytanie 18: Twoja firma poprosiła Cię o przechwycenie i przesłanie strumienia danych w czasie rzeczywistym na masową skalę bezpośrednio do RedShift w celu analizy za pomocą narzędzi BI. Które narzędzie AWS jest najbardziej odpowiednie, które zapewnia zestaw funkcji i jest opłacalne?

A. DynamoDB
B. SQS
C. Zmniejszenie mapy elastycznej
D. Wąż strażacki Kinesis
E. SNS
F. CloudFront

Pytanie 19: Jaka funkcja umożliwia dzierżawcom używanie prywatnej nazwy domeny zamiast nazwy domeny przypisywanej przez CloudFront do dystrybucji?

A. Trasa 53
B. Rekord CNAME
C. Rekord MX
D.RTMP
E. Podpisany adres URL

Pytanie 20: Jaka usługa Amazon AWS jest dostępna, aby zagwarantować jednorazowe wykorzystanie unikalnej wiadomości?

A. Łodyga fasoli
B. SQL
C. Wymiana
D. SQS

Pytanie 21: Jaka jest najszybsza i najłatwiejsza metoda migracji lokalnej maszyny wirtualnej VMware do chmury AWS?

A. Rynek Amazona
B. Usługa migracji serwera AWS
C. Brama pamięci masowej AWS
D. EC2 Import/Eksport

Pytanie 22: Wybierz protokół bezstanowy spośród poniższych?

A. FTP
B. TCP
C. HTTP
D. SSH

Pytanie 23: Jakie są trzy prawidłowe punkty końcowe bramy API?

A. RESTful API
B. Funkcja lambda
C. Usługa AWS
D. serwer WWW
E. Metoda HTTP

Pytanie 24: W jaki sposób wybiera się (identyfikuje) wolumin podczas tworzenia migawki EBS?

A. identyfikator konta
B. identyfikator woluminu
C. znacznik
D. ARN

Pytanie 25: Jaka usługa wdrożeniowa umożliwia dzierżawcom replikację istniejącego stosu AWS?

A. Beanstalk
B. Tworzenie się chmur
C. Przesunięcie ku czerwieni
D. EMR

Pytanie 26: Jakie trzy usługi mogą wywołać funkcję Lambda?

A. Temat SNS
B. Zdarzenie CloudWatch
C. Instancja EC2
D. grupa bezpieczeństwa
E. Powiadomienie o wiadrze S3

Pytanie 27: Jakie dwie usługi umożliwiają automatyczne odpytywanie strumienia tylko o nowe rekordy i przesyłanie ich do usługi przechowywania danych AWS?

A. SNS
B. Kineza
C. Lambda
D.DynamoDB

Pytanie 28: Twoja firma wdraża witrynę internetową z dynamiczną zawartością dla klientów w regionach świata: USA, UE i APAC. Treści będą obejmować przesyłanie strumieniowe filmów na żywo do klientów. Ze względów bezpieczeństwa wymagane są certyfikaty SSL. Wybierz usługę AWS spełniającą wszystkie wymagania i zapewniającą najniższe opóźnienia?

A. DynamoDB
B. CloudFront
C. S3
D. Redis

Pytanie 29: Jakie są zalety Beanstalk? (Wybierz dwa)

A. abstrakcja orkiestracji i wdrażania
B. usługa wdrażania zorientowana na szablony
C. najłatwiejsze rozwiązanie dla programistów do wdrażania aplikacji w chmurze
D. nie obsługuje kontenerów w chmurze

Pytanie 30: Jesteś analitykiem sieciowym z doświadczeniem w pisaniu skryptów JSON i zostałeś poproszony o wybranie rozwiązania AWS, które umożliwia automatyczne wdrażanie usług w chmurze. Projekt szablonu obejmowałby inną niż domyślna platformę VPC z instancjami EC2, ELB, automatycznym skalowaniem i aktywnym/aktywnym przełączaniem awaryjnym. Jakie rozwiązanie AWS jest zalecane?

A. Beanstalk
B.OpsWorks
C. CloudTrail
D. Tworzenie się chmur

Pytanie 31: Wybierz dwa stwierdzenia, które poprawnie opisują OpsWorks?

A. Opsworks zapewnia automatyzację operacyjną i konfiguracyjną
B. OpsWorks jest tańszą alternatywą dla BeanStalk
C. OpsWorks to przede wszystkim usługa monitorowania
D. Skrypty szefa kuchni (przepisy) są kluczowym aspektem OpsWorks

Pytanie 32: Twoja firma opracowała aplikację IoT, która wysyła dane telemetryczne ze 100 000 czujników. Czujniki wysyłają punkt danych o wielkości 1 KB w jednominutowych odstępach do modułu zbierającego DynamoDB w celu monitorowania. Jaki stos AWS umożliwiłby przechowywanie danych do przetwarzania i analiz w czasie rzeczywistym przy użyciu narzędzi BI?

A. Czujniki -> Strumień kinezy -> Wąż strażacki -> DynamoDB
B. Czujniki -> Strumień kinezy -> Wąż strażacki -> DynamoDB -> S3
C. Czujniki -> AWS IoT -> Firehose -> RedShift
D. Czujniki -> Strumienie danych kinezy -> Wąż strażacki -> RDS

Pytanie 33: Twoja firma posiada aplikację, która została stworzona i zmigrowana do chmury AWS. Aplikacja wykorzystuje w ramach architektury niektóre usługi AWS. Stos zawiera instancje EC2, bazę danych RDS, segmenty S3, funkcje RedShift i Lambda. Ponadto skonfigurowano uprawnienia zabezpieczeń IAM dla zdefiniowanych użytkowników, grup i ról. Aplikacja jest monitorowana za pomocą CloudWatch, a niedawno dodano STS, który umożliwia logowanie się do Web Identity Federation z kont Google. Potrzebujesz rozwiązania, które będzie mogło wykorzystać doświadczenie Twoich pracowników również w zakresie infrastruktury chmurowej AWS. Jaka usługa AWS może stworzyć szablon projektu i konfiguracji w celu łatwiejszego wdrożenia aplikacji w wielu regionach?

A. Snowball
B. Opsworks
C. Tworzenie się chmur
D. Łodyga fasoli

Odpowiedzi



01.Odpowiedź (A)
02. Odpowiedź (A, E)
03. Odpowiedź (D)
04.Odpowiedź (C,E)
05. Odpowiedź (B, D, E)
06. Odpowiedź (D)
07.Odpowiedź (E)
08. Odpowiedź (A, C, F)
09. Odpowiedź (B, D)
10. Odpowiedź (A, D)
11. Odpowiedź (A)
12. Odpowiedź (C, D)
13. Odpowiedź (B, D)
14. Odpowiedź (A, C)
15. Odpowiedź (B)
16. Odpowiedź (B, D)
17. Odpowiedź (C)
18. Odpowiedź (D)
19. Odpowiedź (B)
20. Odpowiedź (D)
21. Odpowiedź (B)
22. Odpowiedź (C)
23. Odpowiedź (B, C, D)
24. Odpowiedź (D)
25 Odpowiedź (B)
26. Odpowiedź (A, B, E)
27. Odpowiedź (B, C)
28. Odpowiedź (B)
29. Odpowiedź (A, C)
30. Odpowiedź (D)
31. Odpowiedź (A, D)
32. Odpowiedź (C)
33. Odpowiedź (C)




[ 2135 ]