Ceryfikat AWS


Usługi magazynowania

1. Jakie rozwiązanie pamięci masowej AWS umożliwia tysiącom instancji EC2 jednoczesne przesyłanie, uzyskiwanie dostępu, usuwanie i udostępnianie plików?

A. EBS
B. S3
C. Glacier
D. EFS

2. Co jest wymagane do montażu docelowego EFS? (Wybierz dwa)

A. EIP
B. Nazwa DNS
C. Adres IP
D. DHCP
E. Rola IAM

3. Jakie funkcje łączności są zalecane w przypadku kopiowania plików lokalnych do systemu EFS? (Wybierz dwa)

A. VPN IPsec
B. Brama internetowa
C. Połączenie bezpośrednie
D. Synchronizacja plików
E. FTP
F. Brama pamięci masowej AWS

4. Jakie usługi AWS domyślnie szyfrują dane w spoczynku? (Wybierz dwa)

A. S3
B. Brama pamięci masowej AWS
C. EBS
D. G;acier
E.RDS

5. Jakie funkcje odporności na awarie zapewnia pamięć masowa S3? (Wybierz trzy)

A. replikacja międzyregionalna
B. wersjonowanie musi być wyłączone
C. międzyregionalna asynchroniczna replikacja obiektów
D. replikacja synchroniczna obiektów w regionie
E. wiele zasobników docelowych

6. Jaka jest najszybsza technika usuwania 900 obiektów w segmencie S3 za pomocą jednego żądania HTTP?

A. Interfejs API usuwania wielu części
B. Interfejs API usuwania wielu obiektów
C. Maksymalnie na jedno żądanie przypada 100 obiektów
D. API szybkiego usuwania

7. Jaka technika kontroli bezpieczeństwa jest zalecana w przypadku dostępu między kontami S3?

A. Grupa IAM
B. grupy bezpieczeństwa
C. S3 ACL
D. zasady dotyczące kubełków

8. Jakie są dwie zalety replikacji międzyregionalnej segmentu S3?

A. Koszt
B. zgodność z bezpieczeństwem
C. skalowalność
D. Wsparcie Beanstalk
E. zminimalizować opóźnienia

9. Jakie są dwie główne różnice między klasami pamięci masowej Amazon S3 Standard i S3/RRS?

A. Amazon Standard w ogóle się nie replikuje
B. RRS zapewnia wyższą trwałość
C. RRS zapewnia wyższą dostępność
D. RRS nie replikuje obiektów tyle razy
E. sposób użycia aplikacji jest inny

10. Jakie dwie funkcje są dostępne w usługach S3? A. przechowywać przedmioty dowolnej wielkości
B. dynamiczna treść internetowa
C. obsługuje zapewnione IOPS
D. przechowują praktycznie nieograniczone ilości danych
E. Nazwy wiader są unikalne w skali globalnej

Pytanie 11: Jaka nowa funkcja została ostatnio dodana do SQS, która definiuje sposób uporządkowania komunikatów?

A. strumienie
B. SNS
C. FIFO
D. TLS
E. oddzielenie

Pytanie 12: Jakie dwa typy pamięci AWS są trwałe?

A. efemeryczne
B. S3
C. EBS
D. magazyn instancji
E. SAML

Pytanie 13: Wybierz trzy lokalne rozwiązania do tworzenia kopii zapasowych używane do kopiowania danych do segmentu Amazon AWS S3?

A. Import/eksport AWS
B.RDS
C. Kula śnieżna
D. Replikacja strefy dostępności (AZ).
E. Brama pamięci masowej AWS

Pytanie 14: Masz 1 TB danych i chcesz zarchiwizować dane, do których nie będziesz mieć dostępu zbyt często. Jakie rozwiązanie pamięci masowej Amazon AWS jest zalecane?

A. Glacier
B. EBS
C. efemeryczny
D. CloudFront

Pytanie 15: Jakie są trzy metody dostępu do DynamoDB w celach dostosowywania?

A. CLI
B. Konsola AWS
C. Wywołanie API
D. vCentrum
E. Beanstalk

Pytanie 16: Jakie są dwie podstawowe różnice pomiędzy usługami magazynowania Glacier i S3?

A. Glacier jest tańszy
B. S3 to niższy koszt
C. Glacier jest preferowany w przypadku częstego dostępu do danych i mniejszych opóźnień
D. S3 jest preferowany w przypadku częstego dostępu do danych i mniejszych opóźnień
E. S3 obsługuje większy rozmiar pliku

Pytanie 17: Które stwierdzenie poprawnie opisuje działanie archiwum AWS Glacier?

A. archiwum to grupa skarbców
B. archiwum jest skarbcem niezaszyfrowanym
Archiwum C. obsługuje tylko pliki zagregowane
D. maksymalny rozmiar pliku to 1 TB
E. Archiuwm obsługuje pliki pojedyncze i zagregowane

Pytanie 18: Jakie są trzy podstawowe różnice między S3 a EBS?

A. S3 to wielofunkcyjny publiczny magazyn internetowy
B. EBS jest bezpośrednio przypisany do instancji VPC EC2 dzierżawcy
C. EBS i S3 zapewniają pamięć trwałą
D. Migawki EBS są zwykle przechowywane w zasobnikach S3
E. EBS i S3 używają zasobników do zarządzania plikami
F. EBS i S3 opierają się na pamięci na poziomie bloków

Pytanie 19: Jakie rozwiązanie lokalne jest dostępne w Amazon AWS, aby zminimalizować opóźnienia dla wszystkich danych?

A. Brama-VTL
B. Woluminy buforowane przez bramę
C. Woluminy przechowywane przez bramę
D. EBS
E. S3 bucket
F. ElastiCache

Pytanie 20: Jaka funkcja powoduje przejście pamięci masowej S3 na wersję Standard-IA w celu optymalizacji kosztów?

A.RRS/S3
B. Sklepienie lodowcowe
C. analiza klas przechowywania
D. routing oparty na ścieżce

Pytanie 21: W jaki sposób AWS jednoznacznie identyfikuje obiekty S3?

A. nazwa wiadra
B. wersja
C. klucz
D. znacznik obiektu

Pytanie 22: Jaka jest zaleta spójności odczytu po zapisie w przypadku segmentów S3?

A. brak nieaktualnych odczytów PUT żadnego nowego obiektu we wszystkich regionach
B. wyższa przepustowość dla wszystkich żądań
C. nieaktualne odczyty żądań PUT w niektórych regionach
D. brak nieaktualnych odczytów żądań GET w pojedynczych regionach

Pytanie 23: Jaki jest maksymalny rozmiar obiektu pojedynczego pliku obsługiwany przez Amazon S3?

A. 5 GB
B. 5 TB
C. 1 TB
D. 100 GB

Pytanie 24: Jaki problem bezpieczeństwa rozwiązuje się za pomocą udostępniania zasobów między źródłami (CORS)?

A. włączyć żądania HTTP z poziomu skryptów do innej domeny
B. umożliwić udostępnianie plików internetowych pomiędzy różnymi segmentami
C. zapewniać bezpieczeństwo obiektów stron trzecich w ramach AWS
D. umożliwia współdzielenie obiektów pomiędzy usługami AWS

Pytanie 25: Co jest zalecane w przypadku migracji 40 TB danych z lokalizacji lokalnej do S3, gdy łącze internetowe jest często nadmiernie wykorzystywane?

A. Brama pamięci masowej AWS
B. Kula śnieżna AWS
C. Import/eksport AWS
D. Elastyczny system plików AWS
E. Elastyczne wyszukiwanie AWS
F. API wieloczęściowego przesyłania AWS

Pytanie 26: Twoja firma publikuje internetowy katalog książek, który obecnie korzysta z DynamoDB do przechowywania informacji związanych z każdą pozycją. Do każdej książki wymagane jest dodanie zdjęć. Jakie rozwiązanie jest najbardziej opłacalne i przeznaczone do tego celu?

A. RedShift
B. EBS
C.RDS
D. S3
E. Kineza

Pytanie 27: Masz aplikację, która zbiera dane monitorujące z 10 000 czujników (IoT) rozmieszczonych w USA. Punkty danych składają się ze zdarzeń wideo dotyczących alarmów dotyczących bezpieczeństwa w domu i stanu środowiska. Aplikacja zostanie wdrożona na platformie AWS z instancjami EC2 jako modułami zbierającymi dane. Jaka usługa przechowywania AWS jest preferowana do przechowywania plików wideo z czujników?

A. RedShift
B.RDS
C. S3
D.DynamoDB

Odpowiedzi



01.Odpowiedź (D)
02.Odpowiedź (B, C)
03.Odpowiedź (C, D)
04.Odpowiedź (B, D)
05.Odpowiedź (A, C, D)
06.Odpowiedź (B)
07.Odpowiedź (D)
08.Odpowiedź (B, E)
09.Odpowiedź (D, E)
10.Odpowiedź (D, E)
11.Odpowiedź (C)
12.Odpowiedź (B, C)
13.Odpowiedź (A, C, E)
14.Odpowiedź (A)
15.Odpowiedź (A, B, C)
16.Odpowiedź (A, D)
17.Odpowiedź (E)
18.Odpowiedź (A, B, D)
19.Odpowiedź (C)
20.Odpowiedź (C)
21.Odpowiedź (C)
22.zdpowiedź (A)
23.Odpowiedź (B)
24.Odpowiedź (A)
25.Odpowiedź (B)
26.Odpowiedź (D)
27.Odpowiedź (C)




[ 2135 ]